Kasdien vis daugiau žmonių supranta, kad tinkamos mitybos nepakanka siekiant palaikyti gerą savijautą. Todėl maisto papildai tampa vis populiaresni, siekiant papildyti organizmo poreikius ir pagerinti sveikatą. Tačiau, kaip užtikrinti, kad nauji maisto papildai būtų įtraukti į kasdienę rutiną ir nepamiršti naudoti? Šiame straipsnyje dalinamės patarimais, kaip tai galite padaryti.

  1. Laikykite matomoje vietoje

Lengviausias būdas nepamiršti vartoti maisto papildų yra sukurti vizualinį priminimą. Palikite maisto papildų buteliuką ant virtuvės stalo ar kitos vietos kurią matote kasdien. Tai padės jums priminti apie jų vartojimą.

  1. Įtraukite vartojimą į esamus ritualus

Pridėkite naujus maisto papildus prie jūsų jau esamų kasdienių ritualų. Pavyzdžiui, jei kasdien ryte geriate stiklinę vandens su citrina, galite paprašyti sau prisiminti vartoti vitaminą C kartu su tuo vandeniu. Tai padės susieti maisto papildų vartojimą su jau įprastais veiksmais.

  1. Nustatykite konkretų laiką

Pasirinkite konkretų laiką dienos metu, kada vartosite maisto papildus. Galbūt tai bus prieš pusryčius arba vakare prieš einant miegoti. Sukurkite tvarkaraštį ir laikykitės jo kiekvieną dieną, kol tai taps jūsų dienos dalimi.

  1. Naudojimą sekite užrašinėje arba mobiliojoje programėlėje

Jei turite sunkumų stebėti, ar reguliariai vartojate maisto papildus, naudokite užrašinę, mobiliąją programėlę ar priminimų funkciją telefone. Užsirašykite kiekvieną kartą, kai vartojate maisto papildus, ir pažymėkite tai kaip atliktą užduotį. Toks sekimas dar padės Jums lengviau matyti ką vartojote ir kaip jautėtės tuo periodu.

  • Apple įrenginiuose tai galite nustatyti priminimus programėlėje, kuri jau bus jūsų telefone. Čia rasite kaip galite tai padaryti.
  • Android modeliams rasite daugybę programėlių, kurias galite parsisiųsti, tokias kaip MediSafe, MangoHealth, bei daugelį kitų.

Apibendrinimas:

Norit prisijaukinti naują įprotį reikia įdėti šiek tiek pastangų, jog jis taptu veiksmu, kurį atliekame net nesusimąstydami. Tačiau tikime, kad šie patarimai Jums naują įprotį padarys žymiai lengvesniu.


Prieš vartojant bet kokius maisto papildus, svarbu pasitarti su gydytoju arba dietologu.